Tillbaka

Intresseanmälan till kostenheten

Logga in och sök jobbet

Vikarie i Säffle Kommun

Som vikarie inom kosten så arbetar du som Kock eller Kostbiträde. Du behöver inte ha en formell utbildning när du arbetar som kostbiträde men det är meriterande att ha erfarenhet inom restaurang branschen. För att jobba som kock krävs det restaurang- och storhushållsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt HACCP-utbildning och allergi-och specialkostutbildning.

Som vikarie inom Kosten jobbar du med matlagning av alla måltider och tillbehör samt specialkost, salladsberedning, egenkontrollarbete, beställningar, servering, disk- och städarbete samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter i ett storkök

Kostenheten tillagar ca 2 200 portioner till förskola, skola och äldreomsorg i Säffle Kommun. Kostpersonalens målsättning är att ge alla matgäster en god, varierande och näringsrik måltid. Maten är till största del framställd av närproducerade och rättvisemärkta råvaror och till stor del tillagad från grunden.

Du har kunskap och intresse för goda, egenproducerade och näringsriktiga måltider där gästen och måltidsmiljön står i centrum. Stor vikt läggs även på att du är miljömedveten. Du kan arbeta självständigt och effektivt. Du arbetar på många olika arbetsplatser och behöver därför vara flexibel, kommunikativ, lyhörd och ha god anpassningsförmåga.

Vilka krav ställer vi på våra vikarier?

Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt är ett krav.

  • Vi behöver timvikarier i kommunens alla kök och förväntar oss därför att du kan förflytta dig för att kunna arbeta både i centrala Säffle och i närliggande små orter. Du bör därför ha körkort och tillgång till bil.

För anställning som vikarie inom kostenheten krävs ett giltigt utdrag från belastningsregistret.

Här är länken till belastningsregistret. Beställ gärna ett i förväg så du har det redo om vi kallar på intervju.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/


Arbeta som vikarie på Bemanningsenheten i Säffle Kommun

Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att samarbeta. Som vikarie blir du bokad till många olika arbetsplatser och arbetslag. Arbetsplatserna ligger både centralt i Säffle och på landsbygden och nås bäst om man har körkort och tillgång till bil.

Som vikarie inom bemanningsenheten så bemannar du vid korttidsfrånvaro, det vill säga frånvaro upp till två veckor. Det förekommer även vikariat upp till 3 månader. När du arbetar som timanställd förväntas det att du med kort varsel ska kunna arbeta inom våra verksamheter. Som timanställd har du ingen fast placering utan kan få arbeta på olika enheter i hela Säffle kommun.

Vi prioriterar personer med rätt kompetens för verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förväntar oss att du som timvikarie är en god ambassadör för vår kommun. Du är anställd som intermittent och utbokningarna till arbetsplatserna baseras efter verksamhetens behov och kommer att variera från oss. Din arbetstid kan variera över tid.

Intresseanmälningar bevakas

Vi gör ett urval bland ansökningarna och de som går vidare bjuds in till intervju via telefon eller via mail. Det kan ta olika lång tid innan vi tar kontakt. Det beror på hur behovet av nya vikarier på enheten du sökt till ser ut för tillfället. Vi genomför intervjuer både fysiskt och digitalt. Vi går igenom samtliga ansökningar regelbundet. När vi har ett behov av att rekrytera tittar vi på utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. Vi tar kontakt med dig för intervju om en vikarieanställning är aktuell.

Under intervjun ställer vi kompetensbaserade frågor om din arbetslivserfarenhet och din eventuella utbildning. Vi kommer att efterfråga dina referenser.

Efter intervjun får du information om du erbjuds anställning eller inte. Vår intention är att du skall få någon återkoppling inom 3-4 veckor från ansökningstillfället. Undantag kan ske exempelvis vid storhelger eller längre ledigheter.  Om du vill ha mer information om Bemanningsenheten eller ställa frågor kan du ringa Nina Karlsson på 0533-681530 eller mail nina.karlsson@saffle.se

Under vissa perioder annonserar vi även efter timavlönad personal på, Lediga jobb på saffle.se 

Välkommen med din intresseanmälan redan idag!