Tillbaka

Intresseanmälan till Funktionsstöd

Logga in och sök jobbet

Vikarie i Säffle Kommun

Som vikarie på Bemanningsenheten i Säffle kommun inom socialförvaltningen, Funktionsstöd inkl socialpsykiatri, jobbar du som Behandlingsassistent eller Boendestödjare.

Som vikarie inom Funktionsstöd arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Att arbeta med människor med olika funktionsnedsättningar är ett brett, roligt och utmanande arbete som ställer stora krav på engagemang, bemötande, samarbete och uthållighet. Du kommer att vara våra brukares förlängda arm i vardagen, vilket kan vara att du stödjer dem i olika moment i vardagen så som personlig omvårdnad, medicinering, hushållssysslor och fritidsaktiviteter. Inom våra verksamheter har vi brukare med olika funktionsnedsättningar och olika behov.

Du behöver inte ha en formell utbildning men det är meriterande att ha en utbildning inom omvårdnadsprogrammet, Barn och fritidsprogrammet, stödpedagogutbildning eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Tidigare erfarenhet av att jobba med målgruppen är meriterande.

Vilka krav ställer vi på våra vikarier?

  • Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt är ett krav.
  • För att arbeta hos oss är det meriterande om du har körkort.
  • Du behöver ha fyllt 18 år
  • Du ska vara tillgänglig för jobb dag, kväll, natt och helger

Du har en förmåga att möta människor och visa omtanke och känna in deras behov. Du är engagerad, pålitlig och gör alltid ditt bästa. Du ska klara av att arbeta självständigt och i grupp.

Arbeta som vikarie på Bemanningsenheten i Säffle Kommun

Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att samarbeta. Som vikarie blir du bokad till många olika arbetsplatser och arbetslag. Arbetsplatserna ligger både centralt i Säffle och på landsbygden och nås bäst om man har körkort och tillgång till bil. Du lägger själv in din tillgänglighet för arbete och kan på så sätt påverka ditt arbetsliv. Du får förmånen att arbeta på många olika arbetsplatser och gör skillnad varje dag och det ger dig chansen att påverka andra människors vardag.

Som vikarie inom bemanningsenheten så bemannar du vid korttidsfrånvaro, det vill säga frånvaro upp till två veckor. Det förekommer även vikariat upp till 3 månader. När du arbetar som timanställd förväntas det att du med kort varsel ska kunna arbeta inom våra verksamheter. Som timanställd har du ingen fast placering utan kan få arbeta på olika enheter i hela Säffle kommun. Beroende på verksamhet varierar arbetstiderna mellan dag, kväll, natt och helgtjänstgöring

Vi prioriterar personer med rätt kompetens för verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förväntar oss att du som timvikarie är en god ambassadör för vår kommun. Du är anställd som intermittent och utbokningarna till arbetsplatserna baseras efter verksamhetens behov och kommer att variera från oss. Din arbetstid kan variera över tid.

Intresseanmälningar bevakas

Vi gör ett urval bland ansökningarna och de som går vidare bjuds in till intervju via telefon eller via mail. Det kan ta olika lång tid innan vi tar kontakt. Det beror på hur behovet av nya vikarier på enheten du sökt till ser ut för tillfället. Vi genomför intervjuer både fysiskt och digitalt. Vi går igenom samtliga ansökningar regelbundet. När vi har ett behov av att rekrytera tittar vi på utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. Vi tar kontakt med dig för intervju om en vikarieanställning är aktuell.

Under intervjun ställer vi kompetensbaserade frågor om din arbetslivserfarenhet och din eventuella utbildning. Vi kommer att efterfråga dina referenser.

Efter intervjun får du information om du erbjuds anställning eller inte. Vår intention är att du skall få någon återkoppling inom 3-4 veckor från ansökningstillfället. Undantag kan ske exempelvis vid storhelger eller längre ledigheter.  Om du vill ha mer information om Bemanningsenheten eller ställa frågor kan du ringa Nina Karlsson på 0533-681530 eller mail nina.karlsson@saffle.se

Under vissa perioder annonserar vi även efter timavlönad personal på, Lediga jobb på saffle.se 

Välkommen med din intresseanmälan redan idag!