Tillbaka

Intresseanmälan till Barn och Utbildningsförvaltningen

Logga in och sök jobbet

Vikarie i Säffle Kommun

Som vikarie inom förskola och skola kan du välja att arbeta som barnskötare, lärare, elevassistent, förskollärare eller fritidspedagog. Du behöver inte ha en formell utbildning men det är meriterande att vara utbildad barnskötare eller lärare, alternativt annan utbildning som kan vara relevant. 

Du behöver inte välja en av dessa roller utan får mer än gärna arbeta med fler uppdrag.

I Säffle Kommun arbetar vi gemensamt med att skapa likvärdiga förskolor och skolor där barnens intressen, nyfikenhet, trygghet och behov är i fokus i både vår undervisning och i skapandet av våra lärmiljöer. Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, digitalisering, tillgängliga lärmiljöer är viktiga grundbultar i vår utbildning och vi vågar säga att vi är en kommun i framkant gällande dessa områden.

Vi tycker att barnen har rätt till en arena där deras perspektiv, behov och intressen kommer i främsta rummet. Vi vill arbeta för att barnen har rätt att bli sitt bästa jag, genom vuxna som lyssnar och tror på deras kompetens och drömmar. Som vikarie inom förskola och skolan vill du ge barnen de bästa förutsättningarna och skapa glädje och engagemang. 

Vilka krav ställer vi på våra vikarier?

För att bli vikarie inom skola/förskola ser vi att du har godkänd gymnasieutbildning alternativt annan utbildning/kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt är ett krav. För att arbeta hos oss är det meriterande om du har körkort. För anställning som vikarie inom skola och förskola krävs ett giltigt utdrag från belastningsregistret.

Här är länken till belastningsregistret. Beställ gärna ett i förväg så du har det redo om vi kallar på intervju.

Skola eller förskola, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

 

Arbeta som vikarie på Bemanningsenheten i Säffle Kommun

Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att samarbeta. Som vikarie blir du bokad till många olika arbetsplatser och arbetslag. Arbetsplatserna ligger både centralt i Säffle och på landsbygden och nås bäst om man har körkort och tillgång till bil.

Som vikarie inom bemanningsenheten så bemannar du vid korttidsfrånvaro, det vill säga frånvaro upp till två veckor. Det förekommer även vikariat upp till 3 månader. När du arbetar som timanställd förväntas det att du med kort varsel ska kunna arbeta inom våra verksamheter. Som timanställd har du ingen fast placering utan kan få arbeta på olika enheter i hela Säffle kommun.

Vi prioriterar personer med rätt kompetens för verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förväntar oss att du som timvikarie är en god ambassadör för vår kommun. Du är anställd som intermittent och utbokningarna till arbetsplatserna baseras efter verksamhetens behov och kommer att variera från oss. Din arbetstid kan variera över tid.

Intresseanmälningar bevakas

Vi gör ett urval bland ansökningarna och de som går vidare bjuds in till intervju via telefon eller via mail. Det kan ta olika lång tid innan vi tar kontakt. Det beror på hur behovet av nya vikarier på enheten du sökt till ser ut för tillfället. Vi genomför intervjuer både fysiskt och digitalt. Vi går igenom samtliga ansökningar regelbundet. När vi har ett behov av att rekrytera tittar vi på utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. Vi tar kontakt med dig för intervju om en vikarieanställning är aktuell.

Under intervjun ställer vi kompetensbaserade frågor om din arbetslivserfarenhet och din eventuella utbildning. Vi kommer att efterfråga dina referenser.

Efter intervjun får du information om du erbjuds anställning eller inte. Vår intention är att du skall få någon återkoppling inom 3-4 veckor från ansökningstillfället. Undantag kan ske exempelvis vid storhelger eller längre ledigheter. Om du vill ha mer information om Bemanningsenheten eller ställa frågor kan du ringa Nina Karlsson på 0533-681530 eller mail nina.karlsson@saffle.se

Under vissa perioder annonserar vi även efter timavlönad personal på, Lediga jobb på saffle.se 

Välkommen med din intresseanmälan redan idag!